Belang van lokale economie? Nood aan een structurele basis.

vrijdag 20/8 - 19u00

Schrijf je hier in

20 augustus • 19:00 • Belang van lokale economie? Nood aan een structurele basis.

Neen we gingen het niet opnieuw over covid-19 hebben maar nood breekt wet. Dus kijken we naar de toekomst? Hoe pakken we de impact aan van onverwachte natuurfenomenen en situaties die ons overkomen, zoals pandemieën of overstromingen. Niet zo lang geleden hadden we te maken met de Leie die overstroomde. De cijfers tonen aan dat de lokale middenstand in onze gemeente afgezien heeft. Verplichte sluitingen, minder klanten die langskomen. En dan hebben we het vaak te weinig over onze bedrijven die zich moesten aanpassen aan veranderend consumentengedrag.

Welke lessen kunnen we trekken en hoe kunnen we het de volgende keer beter doen? Welke rol kan het lokale beleid daarbij spelen? Kunnen organisaties zoals Unizo of anderen daarbij meehelpen het beleid te vormen en ondersteunen? Of is het ieder voor zich, gemeente per gemeente? Liggen hier de kiemen van intergemeentelijke samenwerkingen? Ook om samen de handen in elkaar te slaan? Consumentengedrag is immers vaak niet te vatten binnen de grenzen van één gemeente.

Twee experten gaan in gesprek.

Hans Van Hooland werd tijdens corona Schepen van o.a. lokale economie en kreeg meteen een grote uitdaging op het bord.

Jos Vermeiren is Algemeen Directeur van Unizo Oost-Vlaanderen en de man van de cijfers. We gaan vergelijken en kijken hoe het beter kan.

 

Moderator is Bart Vandesompele (LBF)

Wanneer en waar vrijdag 20/8/2021 om 19u in het unieke kader van Sint-Martinuskerk in Latem (max 60 pp).

 

 

Inschrijven via deze link 

Laethem Business Friends gaat zijn vijfde jaar in. Zoals steeds zijn we in onze jaarwerking op zoek naar een evenwicht in onze activiteiten die het midden moeten houden tussen ontspanning, rechtsregels, informatie over de kern van onze activiteiten zoals o.a. recht en fiscaliteit, cultuur en sport. Maar ook vastgoed en gezondheid kwam al aan bod. Daarom is ook uw input als lid belangrijk.
Mocht u een idee hebben voor een gastspreker of mocht u zelf die ambitie hebben, spreek er ons dan zeker over aan.

Ondertussen blijven wij onze doelstelling trouw: vooral een netwerkmoment creëren tussen Latemse ondernemers, gekoppeld aan een interessant onderwerp. Steeds van 12u tot 14u, ook al omdat onze werktijd als zelfstandige ondernemers kostbaar is.
Local is sexy. Zo begonnen we ooit in 2016. En dat is ook waarheid gebleken. Het belang van een goed en open netwerk kan moeilijk onderschat worden. Mensen kennen mensen, en het zijn mensen die binnen organisaties zaken met elkaar doen.

Iedereen is welkom.
logo Laethem Business Friends
Wie zijn we? 

Kleine groep ondernemers die over alle bestaande netwerken heen, zakenmensen uit onze gemeente willen samenbrengen. Uit eigen ervaring hebben we vastgesteld dat we elkaar iets te weinig kennen en dat we daarom kansen missen om op lokaal vlak samen te werken. Onbekend is immers onbemind. Laethem Business Friends is een ontmoetingsplaats voor de zelfstandige Latemse ondernemer. Als gevestigde waarde of als startende middenstander, het is soms lastig er alleen voor te staan. Met een goed (lokaal) netwerk heb je ook alvast een streepje voor!

Nieuwe leden

Filip Spaas

Accountmanager

Bankmakelaar

Onafhankelijk makelaar in bank- en beleggingsdiensten

Joris Ockier

Professionele begeleiding bij de verkoop van uw projectgrond

Matthias Huylebroeck

Kaasmeester

Andreas De Smedt

Ergonomische sta-bureaus

Dr. Jan Pen

Medische praktijk

Marnik D'Hoore

Bloovi

B OPTIEK

Kwaliteit en service

PETRENS

Orchideeën

Local is sexy? 

Jazeker! Wat ons bindt is de regio waar we gevestigd zijn. Laethem Business Friends is een initiatief dat alle zakenmensen uit Deurle en Latem regelmatig wil verzamelen rond een bepaald thema, of gewoon voor een glas en een hapje. Het doel is om elkaar te leren kennen en samen zaken te doen. “Samen” zakendoen loont, en als het even kan met mensen vlakbij, uit de eigen regio of de eigen gemeente. Daarom richten wij ons in eerste instantie op ondernemers die werken vanuit Deurle of Latem. Doel is elkaar te ondersteunen, de lokale economie te promoten en er samen beter van te worden. Samen slimmer ondernemen.    

Waarom doen we dit? 

Het belang van een goed en open netwerk kan moeilijk onderschat worden. Mensen kennen mensen, en het zijn mensen die binnen organisaties zaken met elkaar doen. Iedereen is welkom. Elkaar leren kennen is daarbij de boodschap, los van de noodzakelijke (technische, juridische, sales,…) ondersteuning die andere organisaties geven zoals Unizo en Voka. Laethem Business Friends wil mensen samenbrengen, verenigen en het ontspannen houden. Man, vrouw, jong, iets ouder, we netwerken allemaal om meer informatie, steun en medewerking te verkrijgen. De return onder de vorm van informatie, steun en medewerking manifesteert zich niet noodzakelijk onmiddellijk. Daarom willen we dit initiatief ook zien als een "blijver", als een investering  in de langere termijn. Wie wil kan de meerwaarde halen uit het geheel.
Iedereen welkom ! 

Laethem Business Friends is een open netwerk waar iedereen welkom is. Elke maand komen we samen om ideeën en concrete projecten uit te wisselen. Ondernemen is immers “zien wat iedereen ziet en daarmee iets doen, wat niemand anders doet”. Eénmaal succesvol als ondernemer, is het tijd om zelf onontdekt talent te ondersteunen. Wie actief wil meewerken aan het succes en de ambitie van iemand anders groeit zèlf persoonlijk en op professioneel vlak. Nieuwe ideeën ontstaan door creativiteit en innovatie, simpelweg door je business met anderen te bespreken. Netwerken betekent immers “groeien”. We weten als ondernemer allemaal dat de enige constante is dat alles steeds verandert ! Het bespreekbaar maken in een netwerk van mensen die elkaar kennen en vertrouwen is als een grote stap voorwaarts. Ons initiatief zal maar zo sterk zijn als de eigen inbreng van de aanwezigen of geïnteresseerden.
Share buttons