Gesprek met enkele mensen achter Stichting Pelicano

vrijdag 11 juni - 12u00

Schrijf je hier in

11 juni • 12:00 • Verhaal van Colette Meester en Kris Sierens

Op 11 juni spelen we in op een belangrijke tendens die sinds covid 19 steeds schrijnender wordt maar die onze aandacht wel verdient. Laethem Business Friends nodigt dan enkele mensen uit Latem uit achter Stichting Pelicano.Colette Meester en Kris Sierens komen vertellen hoe zij aan den lijve ondervinden wat armoede nu betekent, en hoe zij werken aan oplossingen rond kinderarmoede in onze maatschappij. In ons land leeft immers 1 kind op 5 in armoede: geen eten meekrijgen naar school, geen aangepaste kledij, geen medische verzorging, uitgesloten worden, niet op schooluitstap of sportclub kunnen gaan, etc.Elk Pelicanokind wordt duurzaam begeleid en gesteund, alsof het een eigen kind is, tot het als jongvolwassene een diploma haalt en zo een volwaardige rol kan spelen in onze maatschappij. Daartoe investeert Stichting Pelicano per kind tot € 40.000, om zo de vicieuze armoedecirkel te doorbreken.
 


Hoe dat gebeurt en waarom dit belangrijk is, dat is het verhaal van Colette Meester en Kris Sierens bij ons op 11 juni.

 

Colette is opgegroeid in Latem, werkt internationaal en vertelt met passie over haar rol in Stichting Pelicano vanuit het directiecomité van de Stichting. Kris Sierens leidt Before The Hype uit Deurle (Latem Business Park) en is de drijvende kracht achter de communicatie en marketingcampagnes van Stichting Pelicano.
Stichting Pelicano ontving haar officiële erkenning via Koninklijk Besluit en staat onder de Hoge Bescherming van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid.

 

Programma (onder voorbehoud)
12u: Ontvangst
12u30: Colette Meester en Kris Sierens van stichting Pelicano
13u: Broodjes onder voorbehoud (€20 leden - €25 niet-leden)
14u: Einde


The place to be: Latem 115 -  Latemstraat 115 (max. 25 personen).

Meer info en inschrijven

 

Volgende activiteiten
20 augustus • 19:30 • Hans Van Hooland en jonge ondernemers

Laethem Business Friends gaat zijn vijfde jaar in. Zoals steeds zijn we in onze jaarwerking op zoek naar een evenwicht in onze activiteiten die het midden moeten houden tussen ontspanning, rechtsregels, informatie over de kern van onze activiteiten zoals o.a. recht en fiscaliteit, cultuur en sport. Maar ook vastgoed en gezondheid kwam al aan bod. Daarom is ook uw input als lid belangrijk.
Mocht u een idee hebben voor een gastspreker of mocht u zelf die ambitie hebben, spreek er ons dan zeker over aan.

Ondertussen blijven wij onze doelstelling trouw: vooral een netwerkmoment creëren tussen Latemse ondernemers, gekoppeld aan een interessant onderwerp. Steeds van 12u tot 14u, ook al omdat onze werktijd als zelfstandige ondernemers kostbaar is.
Local is sexy. Zo begonnen we ooit in 2016. En dat is ook waarheid gebleken. Het belang van een goed en open netwerk kan moeilijk onderschat worden. Mensen kennen mensen, en het zijn mensen die binnen organisaties zaken met elkaar doen.

Iedereen is welkom.
logo Laethem Business Friends
Wie zijn we? 

Kleine groep ondernemers die over alle bestaande netwerken heen, zakenmensen uit onze gemeente willen samenbrengen. Uit eigen ervaring hebben we vastgesteld dat we elkaar iets te weinig kennen en dat we daarom kansen missen om op lokaal vlak samen te werken. Onbekend is immers onbemind. Laethem Business Friends is een ontmoetingsplaats voor de zelfstandige Latemse ondernemer. Als gevestigde waarde of als startende middenstander, het is soms lastig er alleen voor te staan. Met een goed (lokaal) netwerk heb je ook alvast een streepje voor!

Nieuwe leden

Filip Spaas

Accountmanager

Joris Ockier

Professionele begeleiding bij de verkoop van uw projectgrond

Matthias Huylebroeck

Kaasmeester

Andreas De Smedt

Ergonomische sta-bureaus

Bankmakelaar

Onafhankelijk makelaar in bank- en beleggingsdiensten

Marnik D'Hoore

Bloovi

B OPTIEK

Kwaliteit en service

PETRENS

Orchideeën

Local is sexy? 

Jazeker! Wat ons bindt is de regio waar we gevestigd zijn. Laethem Business Friends is een initiatief dat alle zakenmensen uit Deurle en Latem regelmatig wil verzamelen rond een bepaald thema, of gewoon voor een glas en een hapje. Het doel is om elkaar te leren kennen en samen zaken te doen. “Samen” zakendoen loont, en als het even kan met mensen vlakbij, uit de eigen regio of de eigen gemeente. Daarom richten wij ons in eerste instantie op ondernemers die werken vanuit Deurle of Latem. Doel is elkaar te ondersteunen, de lokale economie te promoten en er samen beter van te worden. Samen slimmer ondernemen.    

Waarom doen we dit? 

Het belang van een goed en open netwerk kan moeilijk onderschat worden. Mensen kennen mensen, en het zijn mensen die binnen organisaties zaken met elkaar doen. Iedereen is welkom. Elkaar leren kennen is daarbij de boodschap, los van de noodzakelijke (technische, juridische, sales,…) ondersteuning die andere organisaties geven zoals Unizo en Voka. Laethem Business Friends wil mensen samenbrengen, verenigen en het ontspannen houden. Man, vrouw, jong, iets ouder, we netwerken allemaal om meer informatie, steun en medewerking te verkrijgen. De return onder de vorm van informatie, steun en medewerking manifesteert zich niet noodzakelijk onmiddellijk. Daarom willen we dit initiatief ook zien als een "blijver", als een investering  in de langere termijn. Wie wil kan de meerwaarde halen uit het geheel.
Iedereen welkom ! 

Laethem Business Friends is een open netwerk waar iedereen welkom is. Elke maand komen we samen om ideeën en concrete projecten uit te wisselen. Ondernemen is immers “zien wat iedereen ziet en daarmee iets doen, wat niemand anders doet”. Eénmaal succesvol als ondernemer, is het tijd om zelf onontdekt talent te ondersteunen. Wie actief wil meewerken aan het succes en de ambitie van iemand anders groeit zèlf persoonlijk en op professioneel vlak. Nieuwe ideeën ontstaan door creativiteit en innovatie, simpelweg door je business met anderen te bespreken. Netwerken betekent immers “groeien”. We weten als ondernemer allemaal dat de enige constante is dat alles steeds verandert ! Het bespreekbaar maken in een netwerk van mensen die elkaar kennen en vertrouwen is als een grote stap voorwaarts. Ons initiatief zal maar zo sterk zijn als de eigen inbreng van de aanwezigen of geïnteresseerden.
Share buttons